Het Vlaams Fonds voor de Letteren streeft naar een vlotte en correcte uitbetaling van de gesubsidieerde auteurslezingen.
Daarom zal het VFL vanaf 2014 als tussenpersoon fungeren voor alle uitbetalingen van gesubsidieerde auteurslezingen.

 

De werkwijze zal als volgt verlopen:

 

- De organisator doet een aanvraag voor een gesubsidieerde auteurslezing bij het VFL, met vermelding van de eigen bijdrage en de (vervoers)onkosten van de auteur.

 

- Het VFL maakt op basis van dit bedrag een factuur op voor de organisator. De factuur bestaat uit de eigen bijdrage van de organisator en de (vervoers)onkosten. Deze factuur wordt kort na afloop van de auteurslezing verzonden naar de organisator. De organisator krijgt 30 dagen tijd om deze factuur te betalen. Bij betalingsverzuim wordt de organisator uitgesloten van toekomstige subsidieaanvragen.

- Bibliotheken die werken met bestelbonnen, sturen dit vanaf 2014 naar het VFL.

 

- Het VFL betaalt het volledige honorarium uit aan de auteur (subsidie + eigen bijdrage organisator + (vervoers)onkosten) zodra het verslag van de auteurslezing is ingediend. De organisator dient het verslag in binnen 5 dagen na afloop van de lezing.

 

- Het VFL betaalt het volledige honorarium uit aan de auteur, onafhankelijk van het feit of de organisator reeds de eigen bijdrage en vervoersonkosten heeft betaald aan het VFL.

 

- Auteurs die een factuur opmaken, richten die niet langer aan de organisator, maar aan het VFL.

 

- Wanneer een auteur verschillende lezingen voor dezelfde organisator op dezelfde dag geeft, waarvan er slechts één gesubsidieerd wordt, bemiddelt het VFL toch voor het volledige bedrag van die dag. Bij aanvraag van de subsidie moet het totaalhonorarium van alle lezingen worden vermeld.

 

Nog vragen? auteurslezingen@vfl.be

Weergaven: 376

Berichten in deze discussie

Betaling binnen de 30 dagen door een gemeentebestuur?

Beste Antoon Verbeke,

 

In principe zijn gemeentebesturen verplicht om binnen de 30 dagen facturen uit te betalen.
We houden er rekening mee dat dit in de praktijk niet altijd mogelijk zal zijn.

Vriendelijke groeten,

Marieke

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden