Onze etiketten voor films maken we al jaren zelf aan, met pictogrammen voor de filmgenres.  De pictogrammen zijn deels dezelfde van de boekgenres, deels zelf aangemaakt. Nu zouden we graag meer uniformiteit hebben en overschakelen naar de ZIZO etiketten van Schulz. Niet alle filmgenres vinden we hierin terug bv drama, actiefilms, familiefilms enz.. Zijn er bibliotheken die een digitale versie hebben van zo'n pictogrammen voor filmgenres? Zijn er nog bibliotheken die de etiketten van Schulz gebruiken voor audiovisuele materialen?  Alle tips zijn welkom.

Christine
Bibliotheek Koksijde

Weergaven: 1615

Berichten in deze discussie

Hallo Christine

Bij ons in Veurne heeft Leen Tyteca onlangs ook alle dvd's van aan Schulz-genre-etiket voorzien. Voor familiefilms gebruikte ze het etiket van familie- en streekromans; drama liet ze wit, actiefilms kregen het geweertje.

Je mag gerust met haal contact opnemen op 058 33 55 85 of leen.tyteca@veurne.be.

Groetjes, Karlien

Misschien de bestaande even delen, dan kan iedereen tips voor andere pictogrammen doorgeven?

Alvast bedankt aan Wim uit Lommel ;-)

Hallo beste,

Ik versleep onze pictogrammen ( gebaseerd op deze van de boeken) naar de filmetiketten om alzo de complete etiket af te drukken . Indien gewenst kan ik de pictogrammen doorsturen.

Carine pob rumst

Wij hebben het ook al overwogen om genres op onze films te kleven. Maar wat dan met vb een 'romantische komedie'?
De ene persoon vindt 'romantiek' het hoofdgenre, de andere 'humor'.
Jij als bib kunt dan wel de beslissing nemen, maar ik denk dat je dan heel wat mensen mist die net in dat andere genre neuzen....
Bib.Gistel is ook aan het zoeken om de DVD's anders te presenteren. Wij overwegen om de nederlandstalige films samen te zetten. Geeft iemand een icoontje hiervoor! Alvast bedankt, Marleen

Wim Maes zei:

Collega,

Naast de picto's van BiblioPrint hebben wij drie nieuwe picto's ontworpen: voor actiefilms, tv-series en de films uit het circuit van CC De Adelberg Lommel. Het picto "peuterboeken" van Biblioprint gebruiken wij ook voor de peuter/kleuterfilms (als Musti, Tik Tak, ....). Voor de rest gebruiken wij alle boekenpicto's en voorzien die van een extra toevoeging DVD (o.a. oorlog, historisch, thriller, detective, waar, avontuur, romantisch, humor (=komedie), sociaal, politiek, fantasy, sf, sprookjes, dieren ...). Films zonder genre staan aflabetisch, de rest enkel per genre (binnen het genre willekeurig). Enkel de tv-serie staan alfabetisch om de verschillende opeenvolgende delen terug te kunnen vinden. Genres met eenzelfde picto (fantasy/sf en sociaal/politiek) krijgen naast het picto als extra toevoeging de genre-aanduiding (vb.; Picto sf ; Picto fantasy). Dat maakt gescheiden plaatsing mogelijk. Voor drama en psychologische films gebruiken wij geen picto's.

Opmerking: wij kleven steeds twee picto's op de DVD's: één op de rug en één op de voorkant. Dat maakt plaatsing frontaal of rugs beide mogelijk (plaatsgebrek, magazijn, ...).

Groetjes

Wim Maes

Bib Lommel

 

 

 

In Rotselaar zijn we onlangs ook begonnen met een aparte AVM afdeling en daarom zijn wij ook geïnteresseerd in de pictogrammen die in Biblioprint kunnen ingeladen worden, zodat de etiketjes toch allemaal hetzelfde uitzicht hebben. Biblioprint heeft volgens mij maar 1 soort film etiket: Verfilmde boeken. Zelfs bij de jeugd etiketten is er geen mogelijk om verfilmde boeken in het etiket toe te voegen.

Kan je jullie pictogrammen van Lommel doormailen naar onze bib via anne.neys@bibliotheek.be?

 

Dank bij voorbaat

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden