Hallo,

Graag had ik wat informatie over het aanbieden van ipads in de bibliotheek.

Zijn hier menense die daar al ervaring mee hebben.

De grootste vragen op dit moment zijn:

- hoe bevestigen jullie deze in de publieke ruimte?

- kan de gebruiker alles op de ipad of wordt de toegang beperkt?

Op het internet ben ik terecht gekomen op deze website (http://h2interactive.eu/producten/ipad-oplossingen/) die een paar oplossingen aanbiedt voor mijn vragen, maar misschien hebben jullie nog andere opties?

Groetjes,

Marco

Weergaven: 831

Berichten in deze discussie

We hebben hier in de bib geen ipad maar ivm de fundels hebben we wel bekeken of het interessant is. Op dit moment is het dus voor de fundels nog niet interessant omdat je steeds een gebruikersnaam en wachtwoord moet intypen om toegang te hebben tot je ontleende boekjes die je slechts 14 dagen ontleend. Korte tijd in bibliotheekwereld. De bevestiging zou in een meubel gebeuren waar de I-pad tussen 2 platen zit zodat hij niet meegenomen kan worden of beschadigd omdat men hem laat vallen. Dus ipad nee, een tablet is nog we een optie. Daar zit je niet vast aan die appstore. En dit laatste maakt de zaken ingewikkeld.

Hallo,

Wij hebben iPads aangekocht met het samenwerkingsverband BibArt. Voor de fysieke beveliging gebruiken we een Kensington slot, hierdoor wordt de hele iPad ingepakt en kan je hem met een metalen draad bevestigen aan iets stevigs.

Om de rechten van de gebruikers te beperken kan je bij de instellingen de kinderbeveiliging "parental control" instellen. Op die manier kunnen gebruikers geen apps downloaden (want die kan je toch niet bijwerken als je hun wachtwoord niet hebt) of bepaalde gegevens wissen/veranderen.

Er is ook een tablets en apps groep op Kenniskantoor.

groeten,

Marijke (BibArt - bib Erpe-Mere)

In de bib van Bree laten we de gebruikers kennismaken met een iPad en een ereader. We hebben ze bevestigd met de Lockit Ipad van Secuplus (zie foto's)

De gebruiker kan niet surfen op het internet. Dit deden we om te vermijden dat men zo het maximale internetgebruik van 1 uur per dag kan omzeilen (Blokkeren van Safari bij de instellingen).

Hij kan geen apps verwijderen, wel installeren (enkel gratis).

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden