Beste bibliothecaris,
De roman Mijn liefde is scharlakenrood, ISBN 9789491472299, 4e druk uitgeverij Booklight, is een door en door Amsterdams boek. Maar toch komt ook Eindhoven er ruimschoots in voor voor, en Haarlem en Krommenie ook, en er spelen zich lange scènes af in België. Dat maakt het extra aantrekkelijk voor lezers uit die plaatsen, maar het gaat er natuurlijk om dat het gewoon een voor iedereen goed en universeel boek is, waarbij het er helemaal niet toe doet waar het zich afspeelt.

De biografie OVER LOUIS PAUL BOON 'Die twee gebroers en hun zuster, dat was heilig' , ISBN 9789491472183, 2e druk uitgeverij Booklight, is een boek over de familie van een Nederlandstalig Belgisch schrijver van wereldformaat. En in dit boek is ook opgenomen: Willem Adams - Louis Paul Boon in Eindhoven (19 pag.)
Beide boeken voelen zich thuis in elke bibliotheek.

Mijn liefde is scharlakenrood. Flaptekst van de uitgever:
De jongeren Rooie Willem, T en Kitty zijn ieder op eigen wijze betrokken bij de aanval op de Telegraaf en de Bouwvakkersopstand, die op 14 juni 1966 begon. Willem vecht, Kitty wordt verkracht door een marechaussee en T krijgt nietsvermoedend een klap op zijn hoofd. T ontmoet hier Willem en zijn Rode Jeugd,maar pas in 1969 treffen ze elkaar weer bij de Maagdenhuisbezetting. Kitty ontmoet hij in 1970. Zij gaat dan met Rooie Willem, een paar maanen later gaat ze met T.
Vele jaren later, in een tijd van nieuw terrorisme, kijkt Kitty - inmiddels dakloos en verslaafd - terug op hun revolutionaire jaren. In plaats van lid van het internationale rode leger, zoals ze spottend zegt, is ze nu lid van het leger der hopelozen. Maar ze blijft lachen.

Criticus Paul van Leeuwenkamp: 'Mijn liefde is scharlakenrood' is een interessante en pakkende roman (...) De compositie sluit aan bij de literatuuropvatting van de schrijver, in de traditie van Louis Paul Boon, aan wie hij meerdere publicaties wijdde, en die hij ook toepaste bij zijn eerste, succesvolle roman.' 

Zie, als u wilt, de rest van de recensie van Paul van Leeuwenkamp:
http://www.cultuurnet.nl/nieuws/toon/24849-Paul_van_Leeuwenkamp_ove...
 
Mijn liefde is scharlakenrood is niet alleen een roman over de jaren zestig en zeventig met zijn acties om de wereld te veranderen, maar ook van dakloosheid en verslaving in de 21e eeuw.

Meer lezen?
Zie over  Mijn liefde is scharlakenrood de  Meningen van lezers
Of lees 29 pagina's (!) in het Inkijkexemplaar van Booklight: http://www.booklight.nl/wp-content/uploads/9789087480066_mijnliefde.pdf  


OVER LOUIS PAUL BOON 'Die twee gebroers en hun zuster, dat was heilig'  Josken Boon-Vermoesen over de familie Boon. Waarin opgenomen: Willem Adams - Louis Paul Boon in Eindhoven. ISBN 978 94 914721 8 3 Hier is de Biblionrecensie van prof. Hans Renders van het Biografie-instituut van de Universiteit Groningen:
In de uitgebreide documentatie van en over Louis Paul Boon komt zijn in 1976 gestorven broer een enkele keer voor, dan met een gedicht, dan met een cursiefje in de Vooruit of anderszins. Nu komt Josken Boon-Vermoesen met behulp van de schrijver A.M. Meurs met een boek over de familieverhoudingen in het gezin Boon, met de nadruk op Frans (haar man) en Louis en na de dood van Louis in 1979 op de vriendschap van de twee weduwen. Ontroerend is het verhaal dat Louis na de dood van zijn broer de schilderspullen van Frans wilde kopen. De weduwe wilde er geen geld voor, wel een schilderij van haar zwager. Josken heeft iedereen overleefd en daarom is het goed dat zij nu het familieverhaal met veel details aanvult, met name het verhaal over de dood van Boons zuster Jeanneke en de impact daarvan op het gezin is ontroerend. - Hans Renders
 
Ik voeg er aan toe dat de schoonzus van Louis Paul Boon een geheel eigen stijl en idioom heeft en dat het voor mij een groot plezier was deze in schrijftaal te styleren, zodat, zoals haar kleinkinderen zeggen 'het net is of ge ons oma hoort klappen'. Voor mij een groot compliment.
Willem Adams - Louis Paul Boon in Eindhoven, ook in dit boek opgenomen, is het hilarische verhaal van 4 tochten die de Eindhovense kunstschilder Willem Adams in 1967 en 1968 ondernam naar Erembodegem (Aalst) België, de woonplaats van de grote schrijver. Adams slaagde erin, waar niemand in geloofde, Boon op 7 december 1967 zijn tenstoonstelling te laten openen. Boon schreef meerdere cusiefjes over dit avontuur in bar slecht weer die allemaal in het verhaal zijn opgenomen. Met illustraties in kleur van o.a. schilderijen van Adams.
 
U vindt uitgebreide informatie over dit boek, de presentatie enzovoort op mijn website www.meursam.nl . Dit geldt trouwens ook voor  Mijn liefde is scharlakenrood.
 
Ik ben ervan overtuigd dat elke bibliotheek lezers heeft voor deze twee boeken.
U kunt ze via Biblion bestellen zoals u dat gewend bent. U kunt ze ook rechtstreeks bij mij bestellen. Net als Biblion krijgt u een bibliotheekkorting korting van 20%.
Mijn liefde is scharlakenrood €19,50, paperback, groter formaat 14,9 bij 21,9 cm, nu 228 pagina's, grotere letter en bredere kantlijn dan de eerdere drukken.
OVER LOUIS PAUL BOON 'Die twee gebroers...' 2e, herziene, druk €18,50, paperback 14,9 bij 21,9 cm, 132 pagina's, waarvan 23 met zwartwit illustraties en 3,5 in kleur, en waarvan ca 15 pagina's met teksten van L.P. Boon, waarop door het boek een nieuw licht wordt geworpen.
U kunt bestellen per mail: meursam@hotmail.com of per post:
Meurs A.M.
1e Jan van der Heijdenstraat 136-2
1072VC Amsterdam
Beide boeken zijn ook als e-book via de uitgever www.booklight.nl verkrijgbaar.
 
Tot slot een stukje van de uitgever over de schrijver op de achtercover van OVER LOUIS PAUL BOON 'Die twee gebroers...' : Meurs A.M. (Veldhoven 1944) woont sinds 1968 in Amsterdam. Na zijn debuutroman Aan de Lange Weg (2004) publiceerde hij in 2006 het theaterboek Spelen. In 2011 verscheen zijn tweede roman Mijn liefde is scharlakenrood (Booklight). Zoals typerend is voor deze auteur ontstond ook dit nieuwe boek geleidelijk in zijn literair kladschrift HetWerk. www.meursam.nl
 
Ik dank u en uw lezers alvast hartelijk voor uw belangstelling.
In de bijlagen treft u aan: Voor- en achterzijde cover Mijn Liefde is Scharlakenrood en de voorcover van OVER LOUIS PAUL BOON 'Die twee gebroers...' En speciaal voor België 2 fragmenten die in België spelen: 1 in Limburg bij de mijnstaking van 1970 en 1 in Geel op een boerderijtje in 1971. MijnwerkersstakingBelgie1970.doc en 2000%20Amsterdam%20-%201971%20Geel%20Belgi%C3%AB.doc
Met vriendelijke groet,
Meurs A.M.
Ton
 
P.S. Mijn roman Aan de lange weg, 3e, geïllustreerde druk 2009, ISBN 9789050459225, die in NL door zo'n 350 bibliotheken is opgenomen, is alleen nog via mij, de auteur, verkrijgbaar. Uitgeverij de Graal is gestopt. Er is ook een luisterboek van. U kent waarschijnlijk de kanalen om een luisterboek te bekomen.
 

Weergaven: 164

Bijlagen:

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden